Mor: Kusipacha Livia Milagros
Far:  Ambersun Centaurus

Davidoff är född 2012 och fick sina första avkommor 2015.  Davidoffs mest framträdande egenskap är att han bibehållit sin finhet och låga SD.
Ullanalys 1 2013: 19,3 microner  SD 3,9   CF 99,4
Ullanalys 5 2017:  20,4 microner  SD 4,0   CF 98,4

Davidoffs genomsnittsmicron har bara ökat en dryg micron på fyra år.......hans enhetlighet (SD) är ungefär likadan .....och han har som femåring bara 1,6 % fibrer över 30 microner (CF 98,4) För en brun hingst är det exceptionellt att vid 5 års ålder ha så låg del fibrer över 30 microner. Davidoffs egen utställningskarriär resulterade i Bästa bruna hingstjunior 2013, Brun Hingstchampion 2014 och Reservchampion Bruna Hingstar 2015.

Davidoff
vann avelsklassen hingstar 2017 med motiveringen att samtliga avkommor i gruppen visade finhet, liknande organisation, mycket mjuk, tät och enhetlig ull. Vid det här laget har han ett antal avkommor som är champions och två avkommor som blivit bästa svenskavlade alpackasto (Kusipacha Campiona och Kusipacha Morissette). Hans dotter Kusipacha LucyNation (vit) blev vit stochampion 2018 samt vann Judge's Choice Award. Lucy blev light stochampion 2017. Amor Ferrari blev brun stochampion 2018, Kusipacha Maya Morissette blev brun stochampion 2017 och fawnfärgad reservchampion ston 2018.  Davidoff har bevisat sin styrka som avelshingst om och om igen och kan ge dig tillgång till egenskaper som för din avel framåt. Davidoff har dessutom ett mycket sympatiskt temperament.
Avelshingstar
Kusipacha Davidoff
Kusipacha Wicket
Mor: Kusipacha Georgia May
Far: Ambersun Lionheart ET

Wicket är född 2013 och han fick ett par avkommor 2016 men sommaren 2017 fick han 5 föl här hemma. Alla utom ett (som flyttade härifrån i höstas tillsammans med sin mamma) deltog på utställningen i Skara (2018) med strålande resultat och verkligt intressanta omdömen. Täthet, finhet, enhetlighet, lyster, 'silkiness' och 'very soft handle'  nämndes i varje enskilt omdöme vilket är väldigt intressant eftersom det beskriver Wickets egen ull. Nedan kan du se de 4 som ställdes ut 2018. Far till Wicket är Ambersun Lion Heart ET  och mor är Kusipacha Georgia May.
Kusipacha Razzmatazz
Mor: Kusipacha Cookies Cookie
Far Kusipacha Wicket
Kusipacha Cowboy Kaboo
Mor: Kusipacha Funny
Far: Kusipacha Wicket
Kusipacha Lulamae
Mor: Kusipacha Mymla
Far: Kusipacha Wicket
Kusipacha Caspian
Mor: Kusipacha Princess TamTam
Far: Kusipacha Wicket
Wicket har egenskaper som gör honom till en mycket intressant avelshingst för de allra flesta. Exteriört är Wicket mycket kompakt med en fantastisk benstomme och väldigt korrekta vinklar och rörelser. Wickets ullanalyser talar för sig själva.....fin , enhetlig....utan mycket grova täckhår.

1:a klippning      MFD17,7  SD2,9
2:a klippning      MFD18,2  SD3,2
3:e klippning      MFD19,2  SD3,8
4:e klippning      MFD20,1  SD3,9
Kusipacha Alpacka   kusipacha@hotmail.com
Den här bilden är tagen i april 2021 när Davidoff är 9 år. Man kan se att bogen fortfarande inte har grova täckhår
Kusipacha Cowboy Kaboo
Kaboo är light fawn. Det är lätt att tro att han är vit när man ser utsidan men öppnar man ullen så är han ljuvligt gyllenfärgad. Han ull är mjuuuuuk och färgen ihop med känslan är något alldeles extra. Kaboo är född 2017 och hans far är Wicket. Hans mor Funny är ett av mina finaste ston...
Kaboo blev Reservchampion light fawn hingstar som junior 2018 och Champion light fawn hingstar våren 2019 och det var den sista seriösa utställningen innan pandemin.

1:a klippning 17,8 microner            2:a klippning   17,2 microner
SD                 3,9                          SD                  3,5     
CF                 99,7%                     CF                  100%

Kaboo fick sina första två avkommor 2020 och båda är light fawn med fölsäsongens mjukaste ull.
Kusipacha Masi Moxxé
Moxxé är en mycket vacker och proportionerlig ung hingst som gör sin första betäckningssäsong 2021.
Moxxé är född 2018 och Wicket är pappa. Mamma är Rosa dei Masi som varit väldigt framgångsrik såväl i utställningsringen som på ullutställningar.
Moxxé skulle ha ställts ut 2019 men skadade ett ben och fick stanna hemma. Hans ull ställdes ut på Alpaca & Friends Ullutställning 2019 och han fick Färgchampionatet för Fawn. 

Ullannalys 1:a klippning   16,1 microner
                 SD                 3,4
                 CF                 100%

En fantatisk liten kille med superpotential och underbart temperament
Kusipacha Fiorucci
Fiorucci blir 3 i sommar och gör sin första riktiga betäckningssäsong 2021.
Välväxt precis som sin far Adorato Appassionato. Finfibrig och oerhört tät.  Mamma Princess TamTam har bidragit till mjukheten.
Fiorucci ställdes ut som junior våren 2019 och blev Reservchampion Vita Hingstar och fick superomdöme av domare Natasha Clark.   På sensommaren ställdes hans ull ut på Alpaca & Friends ullutställning och Fiorucci fick "Svensk Mästare"-priset som är reserverat för den bästa svenska ullen. Fiorucci fick även det vita championatet och blev till sist Supreme Champion....fantastiskt roligt.

1:a klippning   17,0 microner
SD                 3,5
CF                 100%

Fiorucci är en vacker hingst med korrekt exteriör och fantastisk ull.