Alpackautställning i april 2023
Den 15 april samlades riktigt många alpackor på Ekebergs Gård i Tidaholm för att bli bedömda av en engelska domaren Jo Bridge. Ekebergs Gård är ett säreget underbart ställe.......man vill liksom stanna där.....länge. Jag undrar ifall Mats och Maria Gyllensvaan verkligen förstår hur otroligt fantastiska dom är som skapat detta luftiga vackra ridhus/stall där absolut allt verkar så väl planerat och därför fungerar ypperligt. Att det sen finns en restaurang 'Höloftet' i samma byggnad som utställningen gör att trivselfaktorn når max på skalan.

Vi hade 5 alpackor med i år och ställde ut tillsammans med Royal Alpacas som hade ungefär lika många med sig. Det gick väldigt väldigt bra och det var kul att träffa så många alpackaintresserade.
Kusipacha Masi Moxxé vann klassen avelsklass hingstar
Moxxé behövde inte ens följa med till utställningen utan representerades av 3 avkommor....Camille, Winona och Lill-Sören (alla har olika mammor).
Domaren tittar efter enhentlighet hos avkomman och likheter i exteriör och ullkvalité. Moxxés barn (de enda han fått så här långt) är väldigt lika utseendemässigt och ullen har väldigt många likheter i hur den ser ut, känns och är uppbyggd.

Stolt pappa och stolta barn :)
Kusipacha Yabbalu  (t v på nedre bilden) vann klassen light fawn unghingstar och blev sen champion light fawn hingstar. Domaren var lyrisk i sina kommentarer om hans ullkvalitet.
Vår lilla stjärna Lily Rose vann klassen light fawn juniorston och blev sedan Champion Light Fawn Ston.
Dessutom fick hon det tjusiga priset 'Judges Choice'  Lily Rose är en riktig liten guldklimp.
Förra året blev Yabbalu Supreme Champion. I år gick detta pris till en superfantastisk junior.....Royal Maestro.

Jättegrattis till Sandra Holmudden och Maestro.
Kusipacha Alpacka  kusipacha@hotmail.com