Kusipacha Alpacka
 
Evolution är ett genetiskt drömpaket med det absoluta toppskiktet av Australiens avelshingstar i sin stamtavla. Hans ull är ett under av väldefinierade 'staples' med högfrekvent 'crimp style' längs hela fiberlängden. Ullen har fantastisk lyster och längd. Evolution blev Intermediate Male Champion på Royal Melbourne Show 2009.  Här nedan en trio mumsiga förfäder :-)
Far till Evolution är Jolimont Warrior som blivit legend under sin livstid. I skrivandes stund har han 658 registrerade avkommor och är vid detta laget far till oräkneliga champions. Hans avkommegrupper på utställningar vinner konsekvent. Han är far till stjärnor som Banksia Park Khan ET och Blue Grass Centurion.
Morfar heter Fine Choice Peruvian Ultimo och han har varit oerhört framgångsrik i utställningsringarna och likså i aveln. Ultimo är mycket finfibrig och behåller sin fina fiber. Vid sex års ålder låg hans AFD fortfarande på 20,0. Ultimo ger i hög grad finfibrigheten vidare till sin avkomma
ILR Peruvian Auzengate är far till mormor och importerades från Accoyo, Peru till USA där han köptes till Australien av Ambersun. När Chris Williams och Adrienne Clarke  köpte Auzengate hade de ingen aning om att de just hittat sagodjuret som skulle bli basen till deras mycket framgångsrika avel. Auzengate somnade in i oktober 2006 och blev far till 759 registrerade avkommor.
alpackan Ambersun Evolution
alpackan ambersun evolution - huvud
alpackan ambersun evolution - ull
alpackan Jolimont Warrior
alpackan ILR Peruvian Auzengate
alpackan Fine Choice Peruvian Ultimo
Kusipacha Alpacka
Kusipacha Alpacka startsida
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com