Badsäsongen har startat
Rekordtidigt kan tyckas...... men tecknen är otvetydiga!  Muña står med frambenen i vattenkaret...... och det betyder bara en sak..... att badsäsongen är igång.  Se bilden ovan..... Muña är den rödbruna.  När jag såg henne göra det första gången förstod jag inte riktigt vad det var jag såg ..... nu vet jag att det betyder....'fram med duschen'. Hon gör sitt bästa för att få i bakbenen med och när resten av alpackorna ser henne plaska i vattnet vill de också kliva i. Muña är dock inte förhandlingsbar vad beträffar vattenkaret.... det är hennes. Budskapet har nått oss och fram kommer duschen och vad som än planerats får vänta........ rätt länge ..... för alpackor tycker om att duscha.
Det blir trängsel runt Maria.... alla vill få sina framben duschade. Dessutom verkar det jätteskönt att stå i det kalla vattnet med fötterna. Skulle det vara jättevarmt är det via fötter, mage, ljumskar och insidan av lår man snabbast kyler av en alpacka.
 
De riktiga badfantasterna lägger sig ned ...... speciellt verkar de älska att ha nedre delen av frambenen i kontakt med vattnet.

Jaa.... så här kul har vi hemma hos oss.
Kusipacha Alpacas  www.kusipaco.com