Kusipacha Alpacka
Jag är väldigt svag för vår hingst Enzo och kan inte sluta att njuta av hans eleganta proportioner, lätta rörelser, vackra huvud och hans upprätta hållning. Ullen är oerhört tät och mjuk. Jag har med stor spänning och förväntan sett fram emot att få se hans avkomma nu i sommar. Enzo betäckte ett antal ston innan han lämnade England förra sommaren och fölen som fötts där tidigare i sommar har sett verkligt lovande ut.
För rättvisans skull får vi väl visa en bild även på några av Enzos tillgivna damer från den tid förra året då fölen som föds denna sommar 'tillverkades'. Enzo hade dessutom en hel hop ambitiösa hingstföl i sin grupp som passade på att träna betäckningsteknik. Alpackors intima liv är som synes en riktig familjeaffär.
När jag kom ut till hagen tidigt den 28 juli hade Minimaxine upprepat samma beteende som förra året........ fött sitt föl i gryningen.  I hagen låg ett torrt och mycket vackert stoföl..... det första fölet efter Enzo i Sverige.
Mamma Minimaxine är tidigare mamma dels till Kururu som blev svart hingstchampion på Sv Alpackaföreningens utställning i Hörby i mars i år (2008) och dels till Livia Milagros som blev fawn färgad sto-champion på samma utställning. Minimaxine är själv ett mycket nätt och vackert sto med tät och jämn ull. Hon är den mest hängivna mamma man kan tänka sig.
Den här lilla tösen har sannerligen ärvt sin fars huvudtyp och det ska bli fantastiskt spännande att få följa hennes utveckling..... Hon är vacker som en dag.
Startsida Kusipacha Alpacka
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com