Kusipacha Alpacka
Tigerbarn ........... och Enzodotter nr 2
Även om Caspers fjärde föl inte ser ut som en vanlig tigerunge är han i vilket fall som helst son till en riktig tigermamma. Lilla Savannah........ hon är den mest beskyddande mor vi har. Absolut ingen får komma i närheten av hennes nyfödda föl om hon får bestämma. Vi respekterar hennes önskemål och lämnar henne det utrymme hon behöver för att känna sig lugn. Savannah födde sin lille snabbt och lätt på förmiddagen den 1 augusti.
Vissa föl får namn väldigt fort andra går jag och 'grunnar' på en tid. När den här lille gutten var torr kändes det genast som om han var en liten Ludvig .... Ludde till vardags.
Fyra dagar senare, den 5 augusti, födde minsann Feliksa nästa föl som Enzo är far till. Ytterligare ett mycket vackert stoföl. Huvud och resten av exteriören mycket lik pappa.
Det var en kall och riktigt blåsig dag. Det är svårt att få fölen absolut torra och när vädret är vått, blåsigt eller kallt sätter jag på ett täcke med en liten frottéhandduk under. Väldigt effektivt för att dra den sista fukten ur ullen.
Feliksa är en trygg praktmamma och det märks att hennes föl känner det. Den här lilla är lika lugn och självklar som sin rara mor. Nu har vi fått se två av Enzos barn och de har båda mycket tät ull och är hur vackra som helst..... glad och tacksam är jag.
Startsida Kusipacha Alpacka
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com