Kusipacha Alpacka
Så här långt hade vi fått åtta föl och väntade totalt tretton. Nu kom tre killar i en rad...... Pacha, Sumaqnin och Julia blev mödrar till Tre Amigos (de har visat sig vara ett busigt litet gäng) .... och en av dem var en väldigt liten packa
Tre Amigos......... med Minipackan
Den 10 augusti var det dags för Pacha att föda. Hon hade haft det lite jobbigt under dygnet innan och det var en lättnad när fölet äntligen kom och allt gick hur fint som helst.

Pappa är Enzo och återigen syns det speciellt på huvudet
Dagen var riktigt regnig och råkall...... Den lille var pigg som bara den och verkade älska att upptäcka sin nya omgivning trots regn och rusk.

Pacha är tidigare mamma till den grå Pilpintu (född 2006), förra året fick hon inget föl.
Nästa dag var torr och varm och det gick att se vilken färg fölet har...... rätt lik mamma.....
Nästa födsel hade jag väntat på ända sen Sumaqnin kom till oss hösten 2005. Jag älskar hennes huvud och uttryck (Sumaqnin betyder 'den vackraste') och hela hennes blyga väsen. Sumaqnin, precis som Kaphiya, har inte blivit dräktig under tidigare år och skulle nu få sitt första föl. Sumaqnin med sin milda utstrålning oroade mig inte det minsta vad beträffar mammaegenskaper. Det kändes som om hon skulle älska att vara mamma. Jag bara hoppades att allt skulle gå bra.
Det första som syntes på fölet var frambenen och en liten nos. Små smala ben och de minsta alpackafötter jag någonsin sett.

Födseln gick tämligen lätt och jag kunde konstatera att jag aldrig sett en mindre alpacka.... Sumaqnin hade fått den minste son någon kan tänka sig.

Han visade inga tecken på att vara för tidigt född. Sumaqnin hade varit dräktig i 333 dagar och fölet var jättesnabbt uppe på benen, verkade stark och frisk och var jätteduktig att dia.
En liten liten packa som fått sin mammas otroliga ögon. Enzo är pappa.
Nils Milou svämmar över när vi ska väga honom....... Minipackan försvann nästan i vågarrangemanget..... lätt som en fjäder vägde han 4,9 kg.
Nils Milou verkade tycka Minipackan var en rar liten sak och hälsade honom välkommen till jorden

Sumaqnin är den mest ömsinta mamma man kan tänka sig.
Amigo nr 3 anlände den 21 augusti. Julia fick sin tredje son i rad, Enzo är pappa.

'Mostrarna' var lite väl närgångna...... Julia vill gärna vara ensam med sina nyfödda en stund.
Julia är en mycket bestämd alpackatant och spänner ögonen i var och en som inkräktar på hennes domäner
Proffsig och kärleksfull mamma
Så här vacker blev gossen när han blev helt torr
Startsida Kusipacha Alpacka
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com