Kusipacha Alpacka
11 födda och två kvar i magen..... Varken Muña och Finxen verkade det minsta benägna att föda och dag efter dag gick...... Muña hade varit dräktig hur länge som helst. Alpackor är duktiga på att se ut som om det regnar ......de åt och vilade och idisslade med lugn blick.
Den 27 augusti, på förmiddagen, såg det dock ut som om båda två bestämt sig för att dagen hade kommit. Jag blev glad för nu kändes det som om det vore skönt att ha alla födslar gjorda och det såg faktiskt ut som om de två sista skulle födas precis samtidigt...... efter ett tag trodde jag att Finxens skulle komma först...... men det blev Muña som gjorde slag i saken.
Muña fick en liten tvåfärgad tös precis som för två år sedan när Beata Lucia kom till världen. Fascinerande att se hur lika de två fölen var i teckningen. Största skillnaden var färgen. Beatas pappa är en enfärgad rödbrun hingst och den nya lilla tösen har fawn-färgade Enzo till far
Födseln gick bra och lätt det var bara vädret som var mindre angenämt i några dagar. Muña är en avslappnad och duktig mamma.
Halvsyster Beata Lucia född 2006 ...här är  hon är ett par dagar gammal
Torr och ett par dagar gammal och en mycket söt liten packa. Hon är döpt till Momoko som betyder 'persikobarn'
Jag hade glömt bort Finxen medan Muña födde. När jag nu sökte henne med blicken visade det sig att hon gick och betade igen och ..... såg ut som om hon aldrig haft en tanke på något annat...... ?!

Dagen gick och inget mer föl....... Finxen hade bestämt sig för att föda en annan dag och sist av alla precis som förra året.

En annan dag visade sig bli tidigt på förmiddagen nästa dag.... den 28 augusti.
Finxen födde lätt och snabbt ett mörkmörkbrunt stoföl. Knappt hade den lilla landat på marken så var mamma och mormor Savannah och halvsyster Rosa Louise framme och inspekterade den nya familjemedlemmen.
Savannah och Rosa Louise var väldigt beskäftiga och tog god tid på sig att inspektera fölet
Till slut fick Finxen bekanta sig med sitt föl i lugn och ro. Enzo hade fått ytterligare en vacker dotter.
Det kändes skönt att kunna summera denna sommars fölningar. Alla graviditeter fullbordade och alla 13 föl pigga och friska. Intressant att se hur många olika färger vi fått med en fawnfärgad hingst och Casper som är vit fick även han två döttrar som är bruna. Nu får vi vänta och se hur fölen artar sig..... exteriörmässigt ser alla väldigt fina ut....  återstår att se hur ullkvaliteten blir med så mycket bättre kvalitet på hingstsidan än tidigare år.
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com
Startsida Kusipacha Alpacka