Wicket vill hellre umgås med naturen än bli fotograferad :)
Alpackautställning 2016
Helgen den 16 - 17 april (2016) var det dags för årets Nationella Alpackautställning i Svenska Alpackaföreningens regi.  För andra året i rad var utställningen förlagd till Grevagården i Skövde och ungefär 130 alpackor var anmälda. Den årliga utställningen är ett så fantastiskt tillfälle att träffa gamla och nya vänner. Inget undantag i¨år och stämningen var mycket god :)
Jag hade med 8 alpackor, speciellt spännande var att 4 av Davidoffs första avkommor var med. Davidoff har gjort mer än bra ifrån sig i utställningsringen och jag älskar hans egenskaper och hans temperament. Han har, nu 4 år gammal, fortfarande otroligt mjuk ull och väldigt lite grova täckhår.  Nu var det dags att se ifall hans barn visade spår av sin far. Jag vet ju vad jag själv tycker men det finns inget bättre än att få det bekräftat av en domare.......med de referensramar de har.  Jay Holland (certifierad av British Alpaca Society)  dömde i år och det var jätteroligt eftersom han varit i Sverige så ofta och hjälpt till som inspection steward. Jay tog sig tid att ge väldigt rejäla 'oral reasons', alltså en muntlig beskrivning av de alpackor som fått rosetter och en förklaring till varför han placerar den ena framför den andra.  Nu gick det jättebra för Davidoffs barn och det är ett lätt beslut att fortsätta använda honom i avel. Det gick väldigt bra för resten med.  Här under kommer bilder och resultat för alla 8 alpackor som var med.
Baciorosa (vilket betyder 'kyss av en ros')  är brun och vann bruna stojuniorer och blev sedan reservchampion bruna ston
Bacio är dotter till Davidoff och har mycker lång, tydlig staple, mycket frekvent crimp och är väldigt finfibrig och tät.  Det var nog tur att hon bedömdes tidigt på lördagen för söndag eftermiddag var det nästan omöjligt att 'ta sig in' i hennes ull......den var helt ihoptovad på ytan.  Vi hade otur med vädret i Skövde, det var fuktigt och rått och på söndagen regnade det till och från hela dagen. När alla skulle åka hem på eftermiddagen kom solen fram :)
Lilla Campiona, också brun stojunior, blev tvåa i grundklassen och sedan Bästa Svenskuppfödda Sto!!  Happy happy blev jag. Campiona är också dotter till Davidoff
Underbara Masi, tredje dottern till Davidoff, blev 1:a i klassen fawnfärgade stojuniorer. Hon är oerhört tät, crimpig och finfibrig med lång och tydlig staple.
Lilla Knubbis, som egentligen heter Gioia, deltog i samma klass som Masi (fawnfärgade juniorston) och belv 4:a där. Hennes ull är otroligt tät och har nästan förvuxit sig så här sent på säsongen. Också dotter till Davidoff.
Supervackre Pharoah deltog i bruna unghingstar som var en stor klass.  Pharoah fick en hedrande tredjeplacering och suverän kritik. Definitivt en kille som kommer att prövas i avel. Pharoah är son till Ambersun Fire Chief
Pharoah blev ju också brun color champion i Alpaca & Friends ullutställning 2015. Hans ull har har en fantastisk lyster och underbar handle.
Adorato Appassionato, kallad Funnyplutten, är en 'looker' och deltog i vita unghingstar.  Vitt är den tuffaste klassen och idag finns ett antal fantastiska blodslinjer i Sverige  och det är ofta stora klasser. Att Adorato kom tvåa med en fantastisk alpacka framför sig och ett antal fantastiska alpackor bakom sig är ett JÄTTE Hurra!!!!!  Han har underbar ull och är tät som få.
Wicket är en kompakt hingst med super benstomme och fantastisk ull. Mycket fin (med lååååg SD), tät och underbar lyster.   
Wicket deltog i vuxna vita hingstar och det är den sista grundklassen av enfärgade djur som bedöms och där samlas gräddan av blodslinjer och kvalitet.
Att Wicket skulle bli tvåa i den klassen överträffade med råge mina förväntningar.
Wicket väntar sina första barn i sommar.

Och ...ja just det..... Wickets ull blev Supreme Champion ull på Alpaca & Friends ullutställning i somras.
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com