alpacka Muña o Mamarika
alpacka Mamarika
alpacka Livia o Hannia
alpacka Hannia
Kusipacha Alpacka
Troll och Prinsessa
Fölningen är egentligen över sen länge och det är inte brist på aktivitet som gör att jag ligger efter med uppdateringar...... tvärtom. Livet är intensivt och så verkar det vara överlag. Jag har berättat om 14 föl, sammanlagt väntade vi 16 och det var Muña och Livia som väntade till sist. Den 29 augusti visade Livia tidigt på morgonen att det var dags för henne...... för allra första gången vilket alltid är lite extra engagerande. Hittills denna sommar hade alla fölningar gått galant ......samtliga föl friska och starka och mammorna likaså. 
Uma gick och la sig i närheten av Livia och det såg ut som om hon höll ett vakande öga på förstföderskan. Livia jobbade på och snart syntes ett litet huvud och två framben....... alltid lika skönt att se. En liten stund senare låg ett litet fawnfärgat stoföl på marken....  Livia själv är långbent och elegant och hennes föl var en riktig prinsessa. Enzo är pappa.
Livia betedde sig som om hon aldrig varit annat än mamma....... en riktig riktig hönsmamma
Den lilla var en mönsterbebis och hittade mat kvickt och lätt.....
.....och är som synes.... en riktig liten prinsessa....
Femton föl på marken.... ett kvar i magen..... på Muña. Det skulle bli så rart att sommarens två sista föl föddes på samma dag, det ena efter Enzo och det andra efter Viggo.  Bara någon timme efter att Livias föl börjat äta satte Muña igång att föda och snart låg ytterligare ett litet stoföl på marken.... en Viggodotter......
...ett trubbnäst litet troll...
Den här lilla var också pigg och stark och det var skönt att kunna summera årets fölningssäsong. Alla födslar har varit okomplicerade...... alla föl har fötts pigga och friska och har så förblivit
Sannerligen ett litet troll...  Numera kallas hon för Meep och hennes lilla prinsessväninna heter Hannia. De är faktiskt de allra bästa vänner och utforskar världen tillsammans på typiskt alpackavis... m a o... de har kul. Varje gång jag tittar på dem ...är jag tvungen att lé .... en finlemmad liten gasell och ett kompakt litet troll.
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com