Kvalitet är ett svårdefinierbart begrepp och används ofta vid försäljning av alpackor och ibland ganska vårdslöst. Många förstagångsköpare har ingen aning om djuren de har framför sig är av hög kvalitet eller ej. Ibland har säljararna ingen riktig aning heller tyvärr men pratar på.  Ett championat eller rosett från 2008 säger ingenting om den relativa kvalitén idag med tanke på kvalitetsutvecklingen som skett de senaste åren.

Kvalitet mäts i finhet hos ullen (hur låg är fiberdiametern...ju tunnare fiber desto mjukare) och täthet (ju tätare desto mer ull). Det finns fler kriterier men dessa två är de primära. En sund exteriör är såklart basen för det hela.

Alpackan är ett fiberproducerande djur och även om du just nu känner dig mest dragen till alpackor för att de är fascinerande och vackra så kanske du ändå vill få ullen från dina djur spunnen till garn. Det är förvånansvärt vanligt att det som börjar med en förälskelse i alpackan som sådan utvecklas till ett stort intresse för ull med verklig kvalité. Har man väl känt på riktigt riktigt bra ull är man förlorad :)  Att köpa kvalitet vinner i längden och kostar inte mycket mer. Priserna på alpackorna här är mycket rimliga och köper du mer än en alpacka får du ett riktigt bra paketpris.

Alla alpackor är registrerade, mikrochippade och såklart veterinärbesiktigade och avmaskade innan leverans. Alla alpackor här hanteras med vänlighet och respekt och är grimtränade. Du får 'för alltid' support i allt som rör dina alpackor härifrån.

Det finns fler alpackor till salu än de som finns på listan nedan......olika kvaliteter, färger, dräktiga och odräktiga

Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com
Alpackor till Salu
Ston till Salu
Elsa    född 2017-07-08

Elsa är en mycket rar och sansad alpacka som blir 3 år i sommar.Hon har medelfin ull och en verkligt sund exteriör. Elsa är dräktig med Kusipacha Davidoff (ljusbrun) och förväntas föla i slutet av juli / början av augusti. 

    Okänd hingst Peru  
  Kusipacha Pachacamac (Viggo), vit    
    Maya (imp Peru), vit  
Kusipacha Elsa, vit      
    okänd  
  Akleja (imp Chile) medium fawn    
    okänd  
Havannah   född 2018-07-24

Havannah är ett vackert ungt sto med en mycket nyfiken personlighet. Hon vet precis när man ska in i foderrummet och är man långsam i vändningarna har man henne hälarna och hon vet precis vad som finns i dom olika hinkarna och tunnorna :)  Hennes ull är mycket mjuk och har verkligen lyster, morfar är en Snowmass-hingst.
    Ambersun Centaurus, dark fawn  
  Kusipacha Davidoff,brun    
    Kusipacha Livia Milagros, dark fawn  
Kusipacha Havannah, brun      
    Snowmass Royal Starz, brun  
  Kusipacha Tinkerbell, dark fawn    
    Spring Farm Babushka, vit  
    Okänd peruansk hingst  
  Kusipacha Pachacamac (Viggo), vit    
    Maya (imp Peru), vit  
Kusipacha Lillie Mae, vit      
    Snowmass Casanova's Avalon  
  Kusipacha Fay, light fawn    
    Spring Farm Princess Irena  
 
Lulamae  född 2017-07-25

Lulamae har en superspeciell personlighet. Ibland är hon som pippin som Kalle Anke träffar på på julafton......man snubblar över henne vart man går. Hon är beskäftigt uppmärksam och spatserar runt ganska självständigt och är mycket rar. Älskar att bli handmatad. Lulamae har mycket fin ull. Hennes första klippning låg på16,5 microner och hon hade i princip inga grova täckhår. Utställd 2018 för Amanda vandenBosch och fick en strålande kritik för sin fina, täta och glansiga ull.

Lulamae ska betäckas under tidig sommar. Betäckningen ingår givetvis.
    Ambersun Lion Heart ET, vit  
  Kusipacha Wicket,   vit    
    Kusipacha Georgia May, vit  
Kusipacha Lulamae,vit      
    Ambersun Evolution,  vit  
  Kusipacha Mymla, vit    
    Akleja, medium fawn  
 
Tillbaka till förstasidan
    Ambersun Centaurus  
  Kusipacha Davidoff, brun    
    Kusipacha Livia Milagros  
Kusipacha Maxine, medium fawn      
    okänd  
  Kusipacha Minimaxine,  brun    
    okänd  
Maxine  född 2017-07-26

Maxine är ett litet yrväder och fortfarande lite tonårsaktig i sitt beteende. Hon älskar att göra knäppa skutt och är mycket lekfull med de andra alpackorna. Älskar att bli duschad på magen med trädgårdsslangen. Maxine är vackert fawnfärgad och har fin ull.

Maxine kommer att betäckas i början av sommaren och betäckningen ingår givetvis.
Lillie Mae   född 2017-07-21

Lillie Mae är ett kompakt litet sto med sagolik benstomme och sin far Viggo upp i dagen. Hon är finfibrig och har väldigt tät ull. Det finns ett knippe legendariska alpackor i mamma Fays stamtavla. Lillie Mae kommer att betäckas under tidig sommar. Betäckningen ingår givetvis.
Såld
Såld
Såld
OBS! En kraftig uppdatering av den här sidan kommer snarast