Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com
Supertrevlig och lyckad kurs i CamelidSense med Julie Taylor-Browne
Tretton kursdelatagare med väldigt varierande erfarenhet av alpackahantering samlades här på Kvarnfallet lördag morgon den 19 augusti. Det fanns lärdom att hämta för alla kategorier. Hantering är så väldigt mycket mer än att sätta på en grimma och leda sin alpacka.

Många är vi väl som önskar se ett slut på ett rovdjursliknande eller helikopterliknande sätt att 'fånga in' sina alpackor på och CamelidSense visar på ett helt annat sätt att umgås med kamelider och skapar förståelse för hur alpackan faktiskt uppfattar vår tanklöshet och hur vi med mycket enkla medel kan reducera stressen i all förflyttning och hantering av våra alpackor (vi mår dessutom väldigt mycket bättre själva på kuppen) Tekniken att börja träna tidigt med fölen gör allting lättare på sikt och skapar definitivt inte översociala föl.

Servicepersonalen :) såg till att kaffen och måltider serverades i tid och stämningen var mer än god under de två dagar kursen pågick. Vi åt en uppsluppen middag på Joan's i Vingåker på lördagskvällen.

Julie kommer gärna tillbaka till Sverige och gör den här baskursen och även en Refresh and Improve kurs.