Kusipacha Alpacka
Blommeröd Arabians ligger i underskön natur vid Ringsjöns strand utanför Höör. Blommeröd har varit ett nav för svensk arabavel i många år och i år skulle alpackor dessutom få vara med och förgylla arrangemanget. Vi känner oss hedrade för det här var en proffsig och välorganiserad tillställning med makalöst vackra hästar. Araben är en fascinerande varelse och har levt mycket nära människan under årtusenden.

När vi lastade alpackorna på morgonen regnade det ordentligt och prognosen såg inte alltför munter ut.....regndiset syns på bilden här ovanför.  Vädret blev bättre och bättre och det var en fantastisk dag.......mycket intresse för alpackorna och massor av trevliga bekantskaper. Alpackorna tyckte hästarna var mycket intressanta.
Vilka djur!
Dagen slutade i solens tecken och det var en njutning att titta alla vackra djur och det välorganiserade arrangemanget......kolla de 100% synkroniserade nummerflickorna till höger på bilden. De visar de olika domarnas poäng.....i total samstämmighet :)
Falsterbo Horse Show är ett mega-evenemang......har jag förstått nu. Trodde inte det kunde finnas så mycket 'häst' på ett och samma ställe i Sverige. Vi hade sex av våra 'boys' med, Viggo, Enzo, Jean Gilbert, Kito, Björne och lille Viktor. De genomförde sin insats på ett fantastiskt sätt som de guldkillar de är. Vi gjorde den här uppvisningen tillsammans med Kerstin, Linn och Lisa Fogelberg, Lindkullens Alpacka. Det fnissades en del kan jag säga......väldigt lätt hänt tillsammans med Fogelbergs :)

Alpackorna var en del av invigningen av Falsterbo Horse Show och Nationalsången sjöngs vackert à capella, sedan skulle Tobbe Larsson ha en uppvisning på sin Frieserhingst och sen var det vår tur att promenera runt inne på arenan och berätta om alpackan.
Det var  m y c k e t  folk på läktarna runt arenan.....
Vi fick vänta vid framridningen och alpackorna tittade fascinerat på alla hästar.........som storögt tittade tillbaka.
Alldeles vid ingången till arenan skulle vi stå för att börja gå in när Tobbe Larsson och Frieserhingsten kom ut. En enorm sagohäst och man kan se de små alpackaöronen spetsade vid åsynen av Freddie.....som hästen heter. 
Sen var det alpackornas tur!
Det var Lisa, Linn och jag som visade alpackorna. Alpackorna var rörande duktiga och samlade......som om de aldrig gjort annat. Bara blicken de har på kortet här intill får hjärtat att svämma över av kärlek till dem.
Intresset för alpackorna var överväldigande och det var bra att vi var flera stycken som kunde svara på alla frågor.
Dags för hemfärd .......Alpackorna var glada att hoppa in i transporten och ännu gladare när de kom hem till kompisar, gräs och lugn och ro. Kerstin, Linn och Lisa vägrade att gå in i transporten för de skulle stanna kvar och titta på hästar och alla tusen och en saker som såldes i alla tälten. Det var en rolig dag och vem vet......kanske blir det repris nästa år.
Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com
Kusipacha startsida