Kusipacha alpacka
Ull Dorado
El Dorado betyder 'The Golden One'. Ordet Ull Dorado är lite lek med ord och lite allvar för alpackaullen förtjänar på alla vis att kallas gyllene...... den är luftig som moln, otroligt mjuk och mycket, mycket varm. En alpacka är aldrig påträngande och för mig speglar ullen väldigt väl alpackans väsen . Jag älskar att vara med våra alpackor tack vare den känsla som infinner sig i deras sällskap. Att arbeta med ullen eller ha den mot huden ger mig samma förnimmelse. Ordet Ull Dorado hoppade in i mitt huvud förra sommaren när jag satt och klippte gräs och jag blev så himla förtjust i det och bestämde mig för att döpa vår ullförsäljning till detta....

Vi har ull i en mängd färger och kvalitéer. Du kan köpa rå okardad ull eller välja de grovrensade kardfloren och börja spinna direkt...... eller tova. Ullen som skall spinnas eller tovas är otvättad eftersom alpackaullen låter sig spinnas bäst så. Vi har även grövre benull och den finns tvättad eller otvättad..... att fylla kuddar med eller tova.

All ull (utom benullen som är en blandning av alla djuren) bär namn efter den alpacka den har vuxit på.

Fölull och annan finfibrig ull kostar okardad 45:- /hg (inkl moms) 

Ull som inte är riktigt lika fin som fölullen och okardad kostar 20 - 30:- /hg (inkl moms)

Benull som är otvättad kostar 50:-/kg ...... den tvättade kostar 100:-/kg fortfarande inkl moms..... fin att stoppa sittdynor och kuddar med.

Porto tillkommer.

Vill du ha lyxen att slippa karda kan jag göra det åt dig för ytterligare 50:- per hekto.

Om du inte spinner själv men vill ha handspunnet garn kan vi hjälpa till att ordna detta med.

Foton av ull vi har till salu är på väg och kommer att göra det lättare för dig att välja.

Har du frågor eller vill köpa ull maila oss eller ring 0411-550554 eller 0733-870015


Kusipacha Alpacka  |  kusipacha@telia.com